Wetsvoorstel Aanpassing Geschillenregeling (Wavegoe) Aangenomen Door Eerste Kamer

Op 4 juni 2024 heeft de Eerste Kamer het Wetsvoorstel Aanpassing geschillenregeling en verduidelijking ontvankelijkheidseisen enquêteprocedure (de "Wavegoe") als hamerstuk afgedaan.
Netherlands Corporate/Commercial Law
To print this article, all you need is to be registered or login on Mondaq.com.

Op 4 juni 2024 heeft de Eerste Kamer het Wetsvoorstel Aanpassing geschillenregeling en verduidelijking ontvankelijkheidseisen enquêteprocedure (de "Wavegoe") als hamerstuk afgedaan.

Eerder dit jaar schreven wij al dit blog over de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot de geschillenregeling.

Verbeteringen in de geschillenregeling voor aandeelhouders
De geschillenregeling ziet op het beëindigen van geschillen tussen aandeelhouders met behulp van een door de rechter bevolen overdracht van aandelen. Kort gezegd beoogt het kabinet met de wetswijziging de effectiviteit van de geschillenregeling te verbeteren door enkele procedurele onderdelen aan te passen. Zo verruimt het wetsvoorstel onder andere de gronden waarop de verschillende onderdelen van de geschillenregelingsprocedure kunnen worden toegewezen en wordt de procedure bij de Ondernemingskamer neergelegd, in plaats van bij de rechtbank. Naast een aanpassing van de geschillenregeling betreft het wetsvoorstel een verduidelijking van de voorwaarden die gelden voor de toegang tot de enquêteprocedure voor kapitaalverschaffers van beursvennootschappen.

Wetsvoorstel afgerond en klaar voor bekrachtiging
Nu het wetsvoorstel als hamerstuk is afgedaan door de Eerste Kamer, kan de wet door de Koning en de betrokken bewindspersoon worden bekrachtigd. Vervolgens zal de wet in werking treden op een nader te bepalen tijdstip.

Mocht u vragen hebben over de nieuwe geschillenregeling, neem dan gerust contact op met Kenya Limburg of Larissa Peereboom-Bogers.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

See More Popular Content From

Mondaq uses cookies on this website. By using our website you agree to our use of cookies as set out in our Privacy Policy.

Learn More