ARTICLE
9 September 2024

Vastuullisuustyömme Askeleita (Video)

Kesäloman korvilla on aika mukava miettiä, miten olemme saaneet omaa vastuullisuuttamme vietyä eteenpäin viimeisen vuoden aikana. Upea vastuullisuusryhmämme on työskennellyt...
Finland Employment and HR
To print this article, all you need is to be registered or login on Mondaq.com.

Kesäloman korvilla on aika mukava miettiä, miten olemme saaneet omaa vastuullisuuttamme vietyä eteenpäin viimeisen vuoden aikana. Upea vastuullisuusryhmämme on työskennellyt erityisen määrätietoisesti ja innokkaasti organisaation tuki takanaan.Meille kaikille Fondiaaneille taitaa olla selvää, että haluamme olla vastuullinen toimija ja tätä odotetaan meiltä myös organisaation ulkopuolelta. Potentiaaliset uudet työntekijämme haluavat tietää lisää toimistamme vastuullisuuden eteen ja myös asiakkaille ja muille sidosryhmille saamme vastata omaa vastuullisuuttamme koskeviin kysymyksiin jatkuvasti enemmän. Haluamme vastata näihin odotuksiin ja ylittää ne. Seuraavassa joitain nostoja vastuullisuustyöstämme.

Valmistelemme ensimmäistä vastuullisuusraporttiamme

Ensimmäisen vastuullisuusraporttimme valmisteluun on mennyt erityisen paljon resursseja. Yhdyn mielipiteisiin, että uudet ESRS standardit ovat melko vaikeatulkintaisia ja työläitä. Toisaalta hyviäkin pointteja on noussut esiin datapisteitä kahlatessa, samoin kuin viime vuonna laaditusta kaksinkertaisesta olennaisuusanalyysistä, johon oli hienoa saada myös sidostyhmiemme näkemyksiä. Näistä on saatu askelmerkkejä eteenpäin ja toisaalta olemme saaneet vahvistusta sille, että olemme tähänkin asti olleet oikean suuntaisella polulla. Raportoinnin saralla paljon on vielä tehtävää ennen kuin saamme varsinaisen tuotoksen ulos. Esimerkiksi raportointityökalujen markkina on kovassa kehityksessä eikä ole ihan yksinkertaista löytää meidän kokoisellemme toimijalle parhaiten sopivaa työkalua.

Haluamme olla vastuullinen työnantaja

Vastuullisuustyömme koostuu useasta eri elementistä, kuten vastuullisesta työnantajuudesta, asiakastyön kautta aikaansaadusta vastuullisuudesta ja eettisistä toimintatavoista. Aloitetaan vastuullisesta työnantajuudesta, joka on meille avainasia ja kiteytyy työnantajalupaukseemme ja sen alla tehtävään jatkuvaan työhön. Sitouduimme Vastuullisten lakipalveluiden työnantajaperiaatteisiin, jotka Juristiliitto julkaisi vuosi sitten tavoitteenaan kehittää tasapainoista työelämää juristeille. Sitoutuminen oli luontevaa, koska olemme itse olleet tällä matkalla Fondian perustamisesta alkaen 20 vuotta sitten.

Teimme alkuvuonna myös ensimmäisen DE&I (diversity, equity&inclusion) kyselyn henkilöstölle. Saimme monenlaista oppia nykytilastamme ja ideoita siitä, mitä asioita voi vielä kehittää. Tuloksista nousi myös esiin, miten tärkeitä nämä teemat ovatkaan ihmisille. Haluamme olla monimuotoinen yhteisö, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja toivottavasti paras versio itsestään ja näin voimme edistää hyvinvointia, uusien ideoiden saamista ja asiakkaiden parempaa palvelemista laadukkaalla työllä. Seuraavat toimenpiteet on sovittu eteenpäin vietäviksi yhdessä henkilöstön kanssa. Tämä työ varmasti kehittyy jatkuvasti, varsinkin kun uusi nuorempi sukupolvi tulee työelämään ja odotukset DE&I:n huomioon ottamisesta voimistuvat.

Asiakastyö ja muut vastuullisuustyömme keskeiset elementit

Suurimman kädenjäljen vastuullisen liiketoiminnan kehittämisessä saamme asiakastyössämme kuten vihreän siirtymän edistämisessä, tekoälyn vastuullisen käyttämisen auttamisessa tai neuvoen asiakkaita navigoimaan monimutkaisen ESG-säätelyn aallokossa. Juristimme kokevat, että on hienoa, kun he saavat tehdä työtä, jolla on omia arvoja vastaava tarkoitus. EU:sta on tullut viimeisen vuoden aikana valtava määrä vastuullisuuteen liittyvää säätelyä, jonka neuvontaan asiakkaille tulemme keskittymään. Tästä aiheesta infoamme säännöllisesti. Haluammekin saattaa juridista tietoa kaikkien saataville ymmärrettävällä ja liiketoimintalähtöisellä tavalla. Yhtenä esimerkkinä on avaamamme Legal Health Check-palvelu, jonka avulla kuka tahansa voi tunnistaa ja korjata yritykseen kohdistuvia juridisia riskejä eri osa-alueilla.

Teimme viime vuonna päästölaskennan konsernimme päästöistä, joita on jo pitemmän aikaa vähennetty, sekä sitoumuksen SBTi:lle (Science Based Targets Initiative) päästöjen vähentämisestä nettonollatilanne lopputavoitteena. Vaikka itse teemme parhaamme päästöjen vähentämiseksi, meidän tapaisemme asiantuntijapalveluorganisaatio on loppujen lopuksi melko riippuvainen mm. lämmöntoimittajan toimenpiteistä, joita innolla odotamme.

Olemme laatineet uuden version Code of Conductista, jotta voimme edelleen vahvistaa sitoutumistamme arvoihimme, eettiseen toimintatapaan ja ohjeistustemme noudattamiseen. Lisäksi uusi Supplier Code of Conduct vahvistaa vastuullista toimintaamme osana arvoketjua, kun se implementoidaan toimivaksi osaksi hankintoja syksyllä. Valitsemiemme kestävän kehityksen periaatteiden (SDGt) huomiointia liiketoiminnassa kehitetään myös.

Hyvä yhteistyö pro bono -kumppaniemme kanssa on jatkunut osana lakipalveluita. Kumppanimme Taideyliopiston opiskelijoiden värikkäät teokset ilahduttavat Helsingin toimiston seinillä ja näin kesällä ne vaihtuvat oman henkilökunnan monipuoliseen taiteeseen. Kesällä siirrytään maakuntien taidetapahtumiin, vedetään hetki henkeä ja vastuullisuustyö jatkuu taas.

Lisätietoja vastuullisuustyöstämme

Originally published 20 June 2024

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

Mondaq uses cookies on this website. By using our website you agree to our use of cookies as set out in our Privacy Policy.

Learn More