Έναρξη Της Διαδικασίας Ανανέωσης Υφιστάμενων Αδειών Αυτοεξυπηρετούμενων Καλυμάτων

Y. Vasiliou & Co LLC

Contributor

Y. Vasiliou & Co LLC (Vasiliou Law) is a multidisciplinary law firm, headquartered in Larnaca, Cyprus. Vasiliou Law is one of the fastest-growing Cypriot law firms, with extensive and expanding clientele, ranging from private individuals to global organisations. Our dynamic team of lawyers encompasses expertise and knowledge in the following areas: Corporate and Commercial Law Litigation and Dispute Resolution Cyprus Immigration Law Banking and Finance Property Law Tax Law Insurance Law Cyprus Crypto Asset Service Provider (CASP) license Compliance consultation AML/CFT frameworks In addition, Vasiliou Law has developed a strong network of professional and reliable partners both locally and abroad, including financial advisors, international law firms and financial institutions, thus enabling Vasiliou Law to act as one-stop firm and provide adequate and exhaustive advise to its clients.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, οι αιτήσεις για την Ανανέωση των υφι
Cyprus Media, Telecoms, IT, Entertainment
To print this article, all you need is to be registered or login on Mondaq.com.

Έναρξη της διαδικασίας Ανανέωσης Αδειών Αυτοεξυπηρετούμενων Καταλυμάτων (Νομοθετική Ρύθμιση – Τέλη – Ποινή)

Η νέα μέθοδος υποβολής των Αιτήσεων:

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, οι αιτήσεις για την Ανανέωση των υφιστάμενων Αδειών Αυτοεξυπηρετούμενων Καταλυμάτων, θα υποβάλλονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά. Η διαδικασία αυτή θα καθίσταται εφικτή μέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας που έχει σχεδιαστεί, με σκοπό να διευκολύνει την διαδικασία υποβολής των εν λόγω αιτήσεων.

Προθεσμία υποβολής Ανανέωσης των Αιτήσεων:

Η σχετική νομοθεσία προβλέπει αυστηρά ότι οι αιτήσεις, θα πρέπει να υποβάλλονται εντός τριών (3) μηνών, προτού επέλθει η λήξη υφιστάμενων. Επί τούτου να σημειωθεί ότι η ανανεωμένη άδεια θα έχει διάρκεια ισχύος για πέντε (5) έτη.

Τέλη που καταβάλλονται για την Ανανέωση:

Το τέλος αρχικής άδειας εγγραφής καθώς και το τέλος για την ανανέωση αυτής θα ανέρχεται στο το σταθερό ποσό των διακοσίων είκοσι δύο ευρώ (€222).

Εκπρόθεσμη υποβολή Αιτήσεων:

Σε περιπτώσεις όπου οι Αιτήσεις δεν θα υποβάλλονται εντός της καθορισμένης προθεσμίας, τότε δεν δύναται να γίνουν αποδεκτές. Εντούτοις οι Αιτητές που έχουν αποτύχει στο να υποβάλουν εμπρόθεσμα την εν λόγω αίτηση, δύναται να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση για την έκδοση της άδειας εγγραφής, συνοδευόμενη με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα όπως προνοείται στις διατάξεις για την υποβολή της αρχικής άδειας εγγραφής, η οποία θα έχει διάρκεια χρονικής ισχύος για (3) έτη.

Λοιπές πληροφορίες που ισχύουν δυνάμει της Νομοθεσίας:

Το Υφυπουργείου Τουρισμού, επικαλούμενο τις διατάξεις του περί Ρύθμισης της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καλυμάτων Νόμος, αναφέρει επιπλέον ότι: «Ο Επιχειρηματίας/Διαχειριστής του εκάστοτε Αυτοεξυπηρετούμενου Καταλύματος, δύναται να διαφημίζει και/ή ενοικιάζει το αυτοεξυπηρετούμενο κατάλυμα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό είναι δεόντως εγγεγραμμένο εις το Μητρώο των Αυτοεξυπηρετούμενων Καταλυμάτων και εξασφαλισμένο με άδεια εγγραφής καθώς επίσης και αριθμό μητρώου από το Υφυπουργείο. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αριθμός θα πρέπει να αναγράφεται τόσο στην διαφήμιση και/ή στην προώθηση όσο και σε κάθε σχετική συναλλαγή».

Παράνομη Λειτουργία και Επιβολή Ποινής:

Αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα που λειτουργούν ή διατηρούνται, χωρίς προηγούμενη εξασφάλιση της απαιτούμενης Άδειας Εγγραφής ή με Άδεια Εγγραφής που έχει ανακληθεί, θα έχουν ως έννομο αποτέλεσμα, όπως απορρέει από τον Νόμο, την ποινική ευθύνη του υπαίτιου προσώπου που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την λειτουργία ή διατήρηση του εν λόγω καταλύματος. Σε περίπτωση καταδίκης, το υπαίτιο πρόσωπο, θα υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος ή σε χρηματική ποινή, η οποία δεν υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (€5.000) ή και στις δύο αυτές ποινές.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης από το υπαίτιο πρόσωπο που έχει προηγουμένως καταδικαστεί για το εν λόγω αδίκημα, νοείται ότι διαπράττει περαιτέρω αδίκημα. Ως αποτέλεσμα της ενοχής του, θα εξακολουθεί να καθίσταται ένοχο και θα υπόκειται σε πρόσθετη χρηματική ποινή, η οποία δεν θα ξεπερνά το ποσό των διακοσίων ευρώ (€200) για κάθε ημέρα συνέχισης της διάπραξης του αδικήματος.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει το δικηγορικό γραφείο Γ. Βασίλειου;

Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την ανανέωση της άδειας για τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα μπορεί να είναι περίπλοκη και χρονοβόρα. Το δικηγορικό μας γραφείο, βρίσκεται στην διάθεση σας, για να σας παρέχουμε άμεσα βοήθεια σε κάθε βήμα. Με την εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία που κατέχουμε εις διεκπεραίωση διαδικαστικών απαιτήσεων, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η αίτηση σας θα συμπληρωθεί με ακρίβεια και θα υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια με την αίτηση σας ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη εν λόγω διαδικασία α, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η ομάδα των νομικών επαγγελματιών που καταρτίζει το γραφείο μας με απόλυτη αφοσίωση, είναι έτοιμη να σας παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε για να επιτύχετε μια ομαλή και αποτελεσματική ανανέωση της άδειάς σας.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

See More Popular Content From

Mondaq uses cookies on this website. By using our website you agree to our use of cookies as set out in our Privacy Policy.

Learn More