Romania: Alina Popescu, Maravela & Asociații: Vom exporta modelul nostru de business avocațial în alte jurisdicții. Acest pas este încurajat de clienții care vor să le fim alături în alte țări (Video-interviu)

Last Updated: 6 October 2017
Article by Alina Popescu

Alina Popescu vorbeste si despre proiectele anului trecut, despre echipa si performantele acesteia, dezvoltarea ariilor de practica, punctand pasii pe care Maravela & Asociatii ii va face pentru consolidarea imaginii de firma din prima liga a avocaturii.

Casa de avocatura Maravela & Asociatii, desemnata luna trecuta Firma anului in Romania de catre publicatia internationala The Lawyer, lucreaza la un proiect de expansiune regionala, fiind incurajata in acest demers de clientii care activeaza in mai multe jurisdictii. Desi a fost infiintata in urma cu doar patru ani, inca de la inceput firma a fost numita lead counsel, coordonatoare a unor proiecte regionale. Intr-un interviu acordat BizLawyer, Alina Popescu, Managing Partner, spune ca acest pas, al deschiderii unor birouri externe, vine dupa ce Maravela & Asociatii a interactionat in foarte multe proiecte internationale atat cu marile case de avocatura, cat si cu firmele independente din Europa sau din Statele Unite, putand astfel sa se compare cu acestea, sa isi verifice nivelul.

Alina Popescu vorbeste si despre proiectele anului trecut, despre echipa si performantele acesteia, dezvoltarea ariilor de practica, punctand pasii pe care Maravela & Asociatii ii va face pentru consolidarea imaginii de firma din prima liga a avocaturii.

**********

BizLawyer: La patru ani de la infiintare, Maravela & Asociatii a fost desemnata Firma anului in Romania de catre The Lawyer. Care este secretul acestei ascensiuni fulgeratoare? Care sunt ingredentele succesului?

Alina Popescu: In afara de foarte foarte multa munca? Cred ca principalul factor care a contat a fost acela ca veneam din prima liga si ne-am vazut intotdeauna acolo, ne-am purtat ca atare, nu ne-am considerat o firma mica - desi eram o firma foarte mica la inceput – si nici nu ne-am considerat ulterior o firma medie, ne-am considerat intotdeauna o firma mare, indiferent de numarul avocatilor pe care l-am avut. Si am adaptat calitatea serviciilor, modalitatea de abordare a clientilor, structurarea echipei si toata strategia acestei imagini: de firma mare din liga intai.

- As vrea sa facem o descriere a echipei care a ajutat Maravela sa se afirme. Cine sunt oamenii, ce abiltati au, cine coordoneaza practicile?

Fiecare membru al echipei noastre a stat la baza succesului. Chiar si cei care au plecat la un moment dat, tot si-au adus o contributie foarte importanta la ceea ce suntem acum. Asa incat mi-ar fi greu sa numesc doar anumiti avocati pentru ca, de la nivel de partener pana la cel de junior, toti sunt minunati, sunt oamenii alesi de noi sa ne fie alaturi si compun, intr-adevar, acum, dupa cum s-a vazut, o echipa extraordinara. Evident ca nu pot sa nu-l mentionez – pe langa mine si Gelu (Gelu-Titus Maravela, Managing Partner, N.R.), care am fost de la momentul zero in firma - pe colegul Ioan Roman, care in momentul acesta coordoneaza practica de litigii; el a facut o treaba minunata, este de departe una dintre cele mai competitive practici de litigii din Romania la nivel de calitate, cel putin, dar si la nivel de numar de mandate gestionate. De asemenea, pe Mirela Metea, cea care i-a urmat in functia de partener si care face o treaba extraordinara in materie de insolventa, dar nu numai. Tot in prima linie este si Dana Radulescu, care ni s-a alaturat de curand, de asemenea un om extraordinar, cu o experienta deosebita in tranzactii M&A, in domeniul Banking and Finance si in materia insolventei.

Dupa care putem merge la palierul de managing associates unde ii avem pe Mihai Buciuman si Daniel Vinerean, oameni cu profile diferite, dar care fac o treaba foarte buna. Mihai a trecut prin firmele mari din Romania, iar Daniel a lucrat in calitate de consilier la companii multinationale; sunt doua abordari diferite, dar care se imbina foarte bine. In cadrul departamentului de litigii avem seniori precum Viorel Bran, si el trecut prin firme mari, de asemenea autor de tratate in materie de dispute resolution. Trebuie amintiti Florentin Parvu, extraordinar pe recuperari de creante, in materie contraventionala, sau Sergiu Drăgoianu si Catalin Oncescu, care, impreuna cu Gelu, au creat la solicitarea clientilor o practica extraordinara de White Collar Crime, intr-un timp foarte scurt. Si pot sa spun ca avem si juniori minunati.

- Experienta este un numitor comun pentru avocatii seniori. Dar care ar fi abilitatile speciale ale celorlalti membri ai echipei? Ce anume urmariti la ei, cum ii alegeti?

Cred ca si aceasta latura a contribuit foarte mult la succesul nostru, pentru ca, in afara de oameni foarte performanti, ne-am dorit un mediu de lucru curat. Si atunci am cautat oameni cu caractere frumoase, care sa ne impartaseasca viziunea si sa aiba, in acelasi timp, si un foarte ridicat nivel profesional, indiferent de nivelul la care se afla in cariera.

- Care credeti ca sunt acum atu-urile firmei Maravela & Asociatii pe o piata concurentiala cum este cea a avocaturii de business? Dupa patru ani de activitate, se poate spune ca firma a atins maturitatea?

Concurenta cred ca a fost principalul nostru atu, pentru ca ne-a facut sa ne dorim si, mai mult, ne-a obligat sa facem lucrurile mereu mai bine. Pe de alta parte, piata avocaturii de business este deja matura, iar noi am pornit la drum cu o anumita maturitate, data de experienta pe care o acumulase fiecare dintre noi. Cred ca da, putem spune ca am atins un nivel de maturitate, desi, evident, mai avem mult de lucru; intotdeauna poti imbunatati ceva la nivel de management, in structura si organizarea businessului. Acestea sunt aspecte la care trebuie sa lucram mereu, iar avocatii nu sunt neaparat cei mai buni pe acest segment, pentru ca vin dintr-un alt context decat conducerea unei afaceri.

- Publicatia internationala The Lawyer v-a acordat titlul de Firma anului in Romania uitandu-se, probabil, foarte atent, la activitatea firmei de anul trecut. Cum au fost volumul de munca si numarul de proiecte anul trecut? Care au fost proiectele cheie – sa numim trei, considerate cele mai importante - ale firmei in 2016 si cine le-a coordonat?

Anul trecut am mers foarte bine. De altfel, in scurta perioada de cand ne-am infiintat, ne-am dezvoltat exponential si acesta a fost unul dintre motivele pentru care probabil am ajuns sa luam atat de repede acest premiu. Care, in paranteza fie spus, este acordat pentru prima oara unei firme de dimensiunea noastra actuala, de douazeci de avocati. A fost un an foarte bun, dar, din pacate, 2016 a marcat si un moment foarte trist, si anume pierderea unuia dintre avocatii fondatori (Marius Patrascanu, N. R.), un prieten foarte drag inainte de toate. Insa aceasta pierdere poate ne-a si ambitionat stiind cat isi dorea Marius sa luam acest premiu, pentru ca intamplarea face ca el sa fi fost prezent la editiile anterioare la care am fost nominalizati.

Da, am avut o evolutie foarte frumoasa, ariile de practica se dezvolta din ce in ce mai mult. Practica de Dreptul penal al afacerilor/White-Collar Crime a fost unul dintre "starurile" anului trecut, care continua sa se dezvolte. Ca deal-uri mari imi este greu sa dau doar trei exemple, pentru ca am fost implicati in foarte multe. Pe de alta parte este greu sa vorbim despre ele din perspectiva obligatiilor de confidentialitate, dar putem sa facem referiri la proiecte care au aparut deja in presa. Unul dintre acestea este infiintarea fabricii Eberspacher in Romania, un proiect foarte interesant, desfasurat in parteneriat cu autoritatea locala, intr-un parc industrial, o fabrica de dimensiuni mari, un client minunat, cu un proiect minunat, care s-a dezvoltat foarte repede. De asemenea, pot aminti una dintre marile tranzactii in Europa, reprezentata de fuziunea dintre Astra Rail, unul dintre cei mai mari producatori de vagoane din Europa, si gigantul Greenbrier din Statele Unite. Suntem implicati si intr-un dosar foarte complex de litigii – AVAS vs Metalexportimport - in care partenerul Ioan Roman si echipa sa au facut minuni. Cred ca am mentionat deja trei, dar exemplele pot continua.

- L-ati mentionat doar pe Ioan Roman ca si coordonator al echipei care a lucrat intr-unul din proiecte. Ce avocati au coordonat celelalte proiecte?

Proiectul Eberspacher a fost pornit de mine si de Marius Patrascanu si, din pacate, de la un punct incolo am continuat numai eu, dar impreuna cu echipa noastra de managing si seniori; in acest moment foarte implicat este Mihai Buciuman. In fuziunea Astra Rail-Greenbrier am fost implicata alaturi de Gelu Maravela, Mihai Buciuman, Daniel Vinerean, echipa de managing associates din sfera consultantei, dar implicati au fost si alti avocati, la nivel de associate...

- Intr-una din discutiile anterioare ati mentionat intentia de a deschide un birou extern, de a internationaliza brandul Maravela si Asociatii, ceea ce cred ca ar fi un proiect in premiera. Cum este motivat acest demers si care sunt pasii pe care ii veti face?

Este o strategie la care lucram in acest moment si care cuprinde foarte multe detalii. In ultimii ani, interactionand in foarte multe proiecte internationale atat cu marile case de avocatura, cat si cu firmele independente din Europa sau din Statele Unite, am putut sa ne comparam cu acestea, sa ne verificam nivelul. Avem clienti care ne-au considerat drept cea mai buna firma de avocatura din cele cincisprezece cu care au lucrat in ultimii douazeci de ani pe plan international. Iar asta ne-a incurajat, ne-a ajutat si feedback-ul clientilor cu privire la modelul nostru de business in avocatura si ne-am gandit ca nu ar fi rau, ca ne-ar placea, de altfel, foarte mult, sa exportam acest model de business si in alte jurisdictii. Este o ambitie care speram sa se materializeze cat de curand.

- Cat de curand insemnand pana la sfarsitul anului?

Este un proiect la care se lucreaza, cu un orizont de timp putin mai mare, pentru ca infiintarea unei firme de avocatura intr-o piata pe care o cunosti presupune un efort considerabil. Chiar si noi, dupa patru ani, desi avem un portofoliu exceptional si recunoastere internationala, ne consideram inca la inceput. Da, va fi un proiect pe care il vedem intr-un orizont mai mare de timp decat sfarsitul anului, dar este un proiect la care se lucreaza deja.

- Si tot legat de acest subiect, de obicei firmele regionale, internationale, care vin in Romania sau intr-o alta tara, au in spate un client sau doi care sustin la inceput bugetul. Exisa o masa critica de clienti care va ajuta sa faceti pasul intr-o alta tara?

Sigur, dupa cum spuneam, pasul acesta a fost incurajat puternic de clientii nostri. De-a lungul timpului am avut clienti care ne-au spus ca si-ar dori sa aiba avocati ca noi si in jurisdictiile din care provin, care sa ii ajute si pe drept american, pe drept francez, pe drept german si asa mai departe. Acesta este, intr-adevar, unul dintre punctele cheie; atunci cand pornesti la infiintarea unei afaceri trebuie sa stii pe ce capital te bazezi. Pot spune ca noi, inca de la inceput, am fost numiti lead counsel, coordonatori de proiecte, de catre clienti care activeaza in mai multe jurisdictii, iar asta speram sa ne ajute la infiintarea noilor birouri.

- V-ati afiliat unor retele profesionale internationale in aceasta perioada? Sunteti interesati de cresterea echipei si a clientelei printr-o fuziune cu o firma locala? Ati primit oferte in acest sens?

Ne-am afiliat unor retele profesionale, suntem deja membri ai International Business Law Consortium, o retea globala foarte mare, ce ofera servicii de inalta calitate, aflata pe primul palier in ranking-ul acordat de Chambers retelelor internationale. Este o retea infiintata pe langa Center of International Legal Studies de la Salzburg, cu o puternica prezenta si in mediul academic, ceea ce este un plus fata de alte retele internationale.

Referitor la o eventuala fuziune, ne-ar fi greu sa ne pronuntam. De principiu, este greu sa te gandesti la o fuziune la momentul la care nu te consideri o entitate foarte bine conturata; desigur, am facut foarte multe progrese in acesti patru ani, dar noi inca lucram la a defini si la a face cunoscut ceea ce suntem. Am primit oferte de fuziune din partea unor firme mai mici, sau unor cabinete care ar vrea sa se contopeasca in entitatea noastra. Lucram si pe aceasta latura, nu refuzam din start ofertele, daca oamenii se potrivesc viziunii noastre, nivelului nostru de lucru. Evident, dorim sa ne dezvoltam si avem usile deschise, dar momentan nu exista un plan concret de fuziune cu o firma locala sau internationala, pentru ca am avut propuneri si in acest sens.

- Haideti sa vorbim un pic despre anul 2017, ce asteptari aveti? Cum se vede acum, dupa primele trei luni din acest an?

L-am inceput foarte bine, cu acest premiu, si ne vom axa pe consolidarea imaginii noastre de firma din prima liga a avocaturii. Ne-am dorit asta de la bun inceput si acum incepe usor-usor sa prinda contur. Evident, vom lucra in continuare la dezvoltarea ariilor de practica si, in special, la consolidarea si extinderea echipei, pentru a face fata afluxului de noi proiecte care vin in continuare intr-un ritm accelerat, ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Speram, si aceasta este o provocare in contextul dezvoltarii, sa reusim sa pastram acelasi nivel de calitate, acelasi tip de abordare in relatia cu clientii. Desi dezvoltarea firmei noastre poate parea rapida, nu a fost; numeric puteam creste mult mai repede, insa am vrut sa pastram calitatea si aceasta abordare curata, prietenoasa a relatiilor interumane.

- Spuneati ceva mai devreme ca practica de Dreptul penal al afacerilor/White-Collar Crime a fost unul dintre "starurile" anului trecut. Care ar fi celelalte arii cu potential, pe care le veti sprijini anul acesta?

Toate ariile de practica au potential intr-o firma aflata la patru ani de la infiintare. Nu poti spune ca ai ajuns la punctul maxim al dezvoltarii in acest interval de timp. Prin urmare nu va fi o arie sau alta de practica pe care ne vom focaliza, ci dimpotriva, vom incerca sa ne adaptam cerintelor pietei, cerintelor clientilor nostri, pana la urma felului natural in care decurg lucrurile, pentru ca se intampla ca, in anumite conjuncturi, sa ai un volum mai mare de munca pe o arie de practica sau alta, intr-un an sau in altul.

- Stiu ca avocatii vorbesc mai greu despre cifre si as vrea sa intreb doar daca ati bugetat crestere fata de anul trecut...

Absolut, si cred ca suntem in continuare la un nivel care ne permite o crestere cu doua cifre.

- Care ar fi principalele linii strategice ale firmei in 2017 si care sunt tintele? Ma refer la echipa, proiecte, venituri, reputatie...

Una dintre liniile strategice a fost mentionata deja, si anume consolidarea prezentei Maravela & Asociatii in prima liga a firmelor de avocatura din Romania. Am mentionat si intentia noastra de a internationaliza un brand romanesc, dorinta de a deschide un birou in alta jurisdictie. De asemenea ne dorim foarte mult ca oamenii sa inceapa sa ne cunoasca si din perspectiva mediului de lucru pe care vrem sa il cream. Ne dorim să devenim o firmă ultra-performantă, care oferă oamenilor sai și un echilibru între viața profesională și cea personală. Am reusit sa reducem programul de lucru, pastrand sau marind eficienta echipei. Pe aceasta directie dorim sa mergem in continuare.

Originally published by Bizlawyer.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.

To print this article, all you need is to be registered on Mondaq.com.

Click to Login as an existing user or Register so you can print this article.

Authors
 
Some comments from our readers…
“The articles are extremely timely and highly applicable”
“I often find critical information not available elsewhere”
“As in-house counsel, Mondaq’s service is of great value”

Up-coming Events Search
Tools
Print
Font Size:
Translation
Channels
Mondaq on Twitter
 
Register for Access and our Free Biweekly Alert for
This service is completely free. Access 250,000 archived articles from 100+ countries and get a personalised email twice a week covering developments (and yes, our lawyers like to think you’ve read our Disclaimer).
 
Email Address
Company Name
Password
Confirm Password
Position
Mondaq Topics -- Select your Interests
 Accounting
 Anti-trust
 Commercial
 Compliance
 Consumer
 Criminal
 Employment
 Energy
 Environment
 Family
 Finance
 Government
 Healthcare
 Immigration
 Insolvency
 Insurance
 International
 IP
 Law Performance
 Law Practice
 Litigation
 Media & IT
 Privacy
 Real Estate
 Strategy
 Tax
 Technology
 Transport
 Wealth Mgt
Regions
Africa
Asia
Asia Pacific
Australasia
Canada
Caribbean
Europe
European Union
Latin America
Middle East
U.K.
United States
Worldwide Updates
Registration
Mondaq Ltd requires you to register and provide information that personally identifies you, including what sort of information you are interested in, for three primary purposes:
 • To allow you to personalize the Mondaq websites you are visiting.
 • To enable features such as password reminder, newsletter alerts, email a colleague, and linking from Mondaq (and its affiliate sites) to your website.
 • To produce demographic feedback for our information providers who provide information free for your use.
 • Mondaq (and its affiliate sites) do not sell or provide your details to third parties other than information providers. The reason we provide our information providers with this information is so that they can measure the response their articles are receiving and provide you with information about their products and services.
  If you do not want us to provide your name and email address you may opt out by clicking here
  If you do not wish to receive any future announcements of products and services offered by Mondaq you may opt out by clicking here

  Terms & Conditions and Privacy Statement

  Mondaq.com (the Website) is owned and managed by Mondaq Ltd and as a user you are granted a non-exclusive, revocable license to access the Website under its terms and conditions of use. Your use of the Website constitutes your agreement to the following terms and conditions of use. Mondaq Ltd may terminate your use of the Website if you are in breach of these terms and conditions or if Mondaq Ltd decides to terminate your license of use for whatever reason.

  Use of www.mondaq.com

  You may use the Website but are required to register as a user if you wish to read the full text of the content and articles available (the Content). You may not modify, publish, transmit, transfer or sell, reproduce, create derivative works from, distribute, perform, link, display, or in any way exploit any of the Content, in whole or in part, except as expressly permitted in these terms & conditions or with the prior written consent of Mondaq Ltd. You may not use electronic or other means to extract details or information about Mondaq.com’s content, users or contributors in order to offer them any services or products which compete directly or indirectly with Mondaq Ltd’s services and products.

  Disclaimer

  Mondaq Ltd and/or its respective suppliers make no representations about the suitability of the information contained in the documents and related graphics published on this server for any purpose. All such documents and related graphics are provided "as is" without warranty of any kind. Mondaq Ltd and/or its respective suppliers hereby disclaim all warranties and conditions with regard to this information, including all implied warranties and conditions of merchantability, fitness for a particular purpose, title and non-infringement. In no event shall Mondaq Ltd and/or its respective suppliers be liable for any special, indirect or consequential damages or any damages whatsoever resulting from loss of use, data or profits, whether in an action of contract, negligence or other tortious action, arising out of or in connection with the use or performance of information available from this server.

  The documents and related graphics published on this server could include technical inaccuracies or typographical errors. Changes are periodically added to the information herein. Mondaq Ltd and/or its respective suppliers may make improvements and/or changes in the product(s) and/or the program(s) described herein at any time.

  Registration

  Mondaq Ltd requires you to register and provide information that personally identifies you, including what sort of information you are interested in, for three primary purposes:

  • To allow you to personalize the Mondaq websites you are visiting.
  • To enable features such as password reminder, newsletter alerts, email a colleague, and linking from Mondaq (and its affiliate sites) to your website.
  • To produce demographic feedback for our information providers who provide information free for your use.

  Mondaq (and its affiliate sites) do not sell or provide your details to third parties other than information providers. The reason we provide our information providers with this information is so that they can measure the response their articles are receiving and provide you with information about their products and services.

  Information Collection and Use

  We require site users to register with Mondaq (and its affiliate sites) to view the free information on the site. We also collect information from our users at several different points on the websites: this is so that we can customise the sites according to individual usage, provide 'session-aware' functionality, and ensure that content is acquired and developed appropriately. This gives us an overall picture of our user profiles, which in turn shows to our Editorial Contributors the type of person they are reaching by posting articles on Mondaq (and its affiliate sites) – meaning more free content for registered users.

  We are only able to provide the material on the Mondaq (and its affiliate sites) site free to site visitors because we can pass on information about the pages that users are viewing and the personal information users provide to us (e.g. email addresses) to reputable contributing firms such as law firms who author those pages. We do not sell or rent information to anyone else other than the authors of those pages, who may change from time to time. Should you wish us not to disclose your details to any of these parties, please tick the box above or tick the box marked "Opt out of Registration Information Disclosure" on the Your Profile page. We and our author organisations may only contact you via email or other means if you allow us to do so. Users can opt out of contact when they register on the site, or send an email to unsubscribe@mondaq.com with “no disclosure” in the subject heading

  Mondaq News Alerts

  In order to receive Mondaq News Alerts, users have to complete a separate registration form. This is a personalised service where users choose regions and topics of interest and we send it only to those users who have requested it. Users can stop receiving these Alerts by going to the Mondaq News Alerts page and deselecting all interest areas. In the same way users can amend their personal preferences to add or remove subject areas.

  Cookies

  A cookie is a small text file written to a user’s hard drive that contains an identifying user number. The cookies do not contain any personal information about users. We use the cookie so users do not have to log in every time they use the service and the cookie will automatically expire if you do not visit the Mondaq website (or its affiliate sites) for 12 months. We also use the cookie to personalise a user's experience of the site (for example to show information specific to a user's region). As the Mondaq sites are fully personalised and cookies are essential to its core technology the site will function unpredictably with browsers that do not support cookies - or where cookies are disabled (in these circumstances we advise you to attempt to locate the information you require elsewhere on the web). However if you are concerned about the presence of a Mondaq cookie on your machine you can also choose to expire the cookie immediately (remove it) by selecting the 'Log Off' menu option as the last thing you do when you use the site.

  Some of our business partners may use cookies on our site (for example, advertisers). However, we have no access to or control over these cookies and we are not aware of any at present that do so.

  Log Files

  We use IP addresses to analyse trends, administer the site, track movement, and gather broad demographic information for aggregate use. IP addresses are not linked to personally identifiable information.

  Links

  This web site contains links to other sites. Please be aware that Mondaq (or its affiliate sites) are not responsible for the privacy practices of such other sites. We encourage our users to be aware when they leave our site and to read the privacy statements of these third party sites. This privacy statement applies solely to information collected by this Web site.

  Surveys & Contests

  From time-to-time our site requests information from users via surveys or contests. Participation in these surveys or contests is completely voluntary and the user therefore has a choice whether or not to disclose any information requested. Information requested may include contact information (such as name and delivery address), and demographic information (such as postcode, age level). Contact information will be used to notify the winners and award prizes. Survey information will be used for purposes of monitoring or improving the functionality of the site.

  Mail-A-Friend

  If a user elects to use our referral service for informing a friend about our site, we ask them for the friend’s name and email address. Mondaq stores this information and may contact the friend to invite them to register with Mondaq, but they will not be contacted more than once. The friend may contact Mondaq to request the removal of this information from our database.

  Emails

  From time to time Mondaq may send you emails promoting Mondaq services including new services. You may opt out of receiving such emails by clicking below.

  *** If you do not wish to receive any future announcements of services offered by Mondaq you may opt out by clicking here .

  Security

  This website takes every reasonable precaution to protect our users’ information. When users submit sensitive information via the website, your information is protected using firewalls and other security technology. If you have any questions about the security at our website, you can send an email to webmaster@mondaq.com.

  Correcting/Updating Personal Information

  If a user’s personally identifiable information changes (such as postcode), or if a user no longer desires our service, we will endeavour to provide a way to correct, update or remove that user’s personal data provided to us. This can usually be done at the “Your Profile” page or by sending an email to EditorialAdvisor@mondaq.com.

  Notification of Changes

  If we decide to change our Terms & Conditions or Privacy Policy, we will post those changes on our site so our users are always aware of what information we collect, how we use it, and under what circumstances, if any, we disclose it. If at any point we decide to use personally identifiable information in a manner different from that stated at the time it was collected, we will notify users by way of an email. Users will have a choice as to whether or not we use their information in this different manner. We will use information in accordance with the privacy policy under which the information was collected.

  How to contact Mondaq

  You can contact us with comments or queries at enquiries@mondaq.com.

  If for some reason you believe Mondaq Ltd. has not adhered to these principles, please notify us by e-mail at problems@mondaq.com and we will use commercially reasonable efforts to determine and correct the problem promptly.

  By clicking Register you state you have read and agree to our Terms and Conditions