Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016'da Resmi Gazete'de yayınlandı ve 7 Ekim 2016 tarihi itibariyle tüm maddeleri yürürlüğe girdi. Buna ek Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun kuruluşu 2017'nin Ocak ayı içerisinde tamamlandı. Bu sebeple Türkiye'de faaliyet gösteren tüm şirketlerin artık Kişisel Verilerin Korunması ve ilgili mevzuata uyum göstermesi kritik bir önem taşıyor.

Mevzuata aykırı olarak faaliyet göstermek şirketlerin yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere diğer karar verici kişiler için 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabiliyor. Buna ek olarak şirketler her bir olay için 1.000.000 Türk Lirası'na kadar idari para cezası ile karşı karşıya da kalabilirler.

Mevzuata uyum için atılması gereken ilk adım halihazırda şirketinizin durumunu anlamak. Bu kısa videoda ilk olarak atmanız gereken 8 adımı inceleyebilirsiniz.

Kişisel Verilerin Korunması Uyum Projeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için bizimle bağlantı kurabilirsiniz.

The content of this article is intended to provide a general guide to the subject matter. Specialist advice should be sought about your specific circumstances.